Reklama

Reklama

Naleśniki po bolońsku

Gęsty sos boloński, z kawałkami dobrze wysmażonego mięsa wołowego, idealnie nada się na farsz do naleśników.

Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • 4-6 naleśników według ulubionego przepisu
  • 300 gram wołowego mięsa mielonego
  • czosnek
  • 3-4 pomidory lub puszka pomidorów w zalewie
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Mięso smażymy na patelni. Gdy zbrązowieje, wlewamy pomidory, dodajemy sprasowany czosnek. I gotujemy, aż odparuje woda.

Gdy sos zgęstnieje, rozsmarowujemy go na naleśnikach i składamy w trójkąty. 

Podajemy gorące.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje