Składniki na 6 sztuk: Na ciasto: - 10 dag mąki (ok. 3/4 szklanki), - 2 jajka, - 1 szklanka mleka pełnotłustego, - szczypta soli, - 3 łyżki oleju do smażenia Na aromatyzowane masło: - 5 dag miękkiego masła, - 2 łyżki cukru, - 4 mandarynki, - 1 kieliszek likieru pomarańczowego, - skórka pomarańczowa pokrojona w cieniutkie paseczki (do dekoracji deseru) Przygotowanie: Mandarynki starannie umyj, osusz. Z dwóch zetrzyj na tarce skórkę i wyciśnij sok, odrzucając pestki. Następnie zrób ciasto naleśnikowe. Do mąki wbij umyte jaja, dodaj sól, dolej mleko. Składniki zmiksuj na gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na 30 min. W tym czasie miękkie masło utrzyj z cukrem i sokiem. Połącz ze skórką mandarynkową. Dodaj likier i zmiksuj na gładką masę. Ciasto przemieszaj. Rozgrzaną patelnię posmaruj pędzelkiem zamoczonym w oleju. Wylewaj po porcji ciasta i usmaż 6 naleśników (za każdym razem smarując patelnię odrobiną oleju). Naleśniki cienko posmaruj masłem i złóż. Pozostałe mandarynki pokrój na cząstki i podsmaż na patelni, aż puszczą sok. Zdejmij. Na patelnię włóż naleśniki i obsmaż. Udekoruj mandarynkami i skórką.