Naleśniki z wątróbką
Aktualizacja
Nie tylko na słodko! Naleśniki z wątróbką od dawna goszczą na polskich stołach. Farsz z wątróbki i jabłka podkręca ich smak. Każdy fan naleśnikowego ciasta z nieoczywistym sycącym wypełnieniem pokocha naleśniki z wątróbką.
Naleśniki z wątróbką - przygotowanie
Cebulę pokrój w pióra, usmaż na patelni z kawałkami wątróbki. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do mięsa.
Farsz przełóż do miski, dodaj dwie łyżki musztardy oraz przyprawy. Zamieszaj porządnie, następnie przepuść przez maszynkę do mięsa.
Naleśniki smaruj farszem obficie. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym aż będą chrupiące.
Sprawdź też inne nasze przepisy:
Naleśniki z boczkiem
Zobacz także: