Naleśniki z wątróbką

Aktualizacja

Nie tylko na słodko! Naleśniki z wątróbką od dawna goszczą na polskich stołach. Farsz z wątróbki i jabłka podkręca ich smak. Każdy fan naleśnikowego ciasta z nieoczywistym sycącym wypełnieniem pokocha naleśniki z wątróbką.

Naleśniki z wątróbką to pieczone naleśniki z mięsnym farszem
Naleśniki z wątróbką to pieczone naleśniki z mięsnym farszem123RF/PICSEL

Naleśniki z wątróbką - przygotowanie

Cebulę pokrój w pióra, usmaż na patelni z kawałkami wątróbki. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do mięsa.

Farsz przełóż do miski, dodaj dwie łyżki musztardy oraz przyprawy. Zamieszaj porządnie, następnie przepuść przez maszynkę do mięsa.

Naleśniki smaruj farszem obficie. Zapiekaj w naczyniu żaroodpornym aż będą chrupiące.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Naleśniki z boczkiem
Zobacz także:

"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas