Nie potrzebujesz tarki, żeby je zrobić. Błyskawiczne placki ziemniaczane

Arepa z powodzeniem zastąpi pitę lub bułkę - wystarczy przekroić i uzupełnić ulubionymi dodatkami
Arepa z powodzeniem zastąpi pitę lub bułkę - wystarczy przekroić i uzupełnić ulubionymi dodatkami123RF/PICSEL
  • 1 kg ziemniaków o wysokiej zawartości skrobi
  • 1 duża cebula
  • 3-4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • sól, 
  • pieprz
  • olej do smażenia
  1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy np. na połówki albo ćwiartki. 
  2. Obieramy cebulę, również kroimy.
  3. Wrzucamy do blendera kielichowego. 
  4. Dodajemy mąkę, jajko, sól, pieprz i jeszcze raz blendujemy.
  5. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. 
  6. Gwarantujemy, że będą pyszne i chrupiące!
„Ewa gotuje”: Placki ziemniaczane z blachyPolsatPolsat