O czym pamiętać, by pieczenie było jedynie przyjemnością?

Nie każdy lubi przyrządzać dania, które wymagają pieczenia. Kilka porad, dzięki którym się do tego przekonasz!

Pamiętaj, by zawsze przesiewać mąkę
Pamiętaj, by zawsze przesiewać mąkę123RF/PICSEL

Choć uwielbiamy dania pieczone, nie zawsze lubimy je przyrządzać. Kto choć raz nie przypalił mięsa lub ciasta? Pieczenie wymaga trochę wprawy. Nie każdy jest kulinarnym mistrzem, a jednak wszystkim zależy na tym, by nasze wypieki zachwycały rodzinę i gości.

Jeśli chcemy, by pieczenie było tylko przyjemnością, warto pamiętać na przykład o tym, żeby zawsze przesiewać mąkę do wypieków, a jajek nie dodawać bezpośrednio do masy, tylko do miseczki, by wcześniej sprawdzić ich świeżość. Tym sposobem nie zmarnujemy całego ciasta. Sprawdź kuchenne triki na udane wypieki. 

x-news/INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas