Odwrócone ciasto z patelni

Aktualizacja

By przygotować ciasto z patelni nie potrzebujesz piekarnika i wielkich umiejętności. Wystarczy wymieszać składniki i podsmażać je przez kilkanaście minut. Ciasto z patelni zawsze wychodzi!

Ciasto z patelni - najlepiej pasują do niego kwaskowe owoce
Ciasto z patelni - najlepiej pasują do niego kwaskowe owoce123RF/PICSEL

Ciasto z patelni - przygotowanie

Owoce umyj i podziel na mniejsze cząstki. Możesz wykorzystać jabłka, śliwki czy gruszki. Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę z cukrem pudrem.

Do powstałej masy dodawaj pojedynczo żółtka, a następnie wsyp mąkę, proszek do pieczenia i dobrze połącz. Owoce podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju.

Zalej masą jajeczną i smaż pod przykryciem przez ok. 15-20 minut.

Sprawdź też inne pomysły na ciasta:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Serownik mazurkowy z suszonymi śliwkamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas