Reklama

Reklama

Odwrócone ciasto z patelni

By przygotować ciasto z patelni nie potrzebujesz piekarnika i wielkich umiejętności. Wystarczy wymieszać składniki i podsmażać je przez kilkanaście minut. Ciasto z patelni zawsze wychodzi!

Składniki

  • 0,5 kg owoców
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru pudru
  • olej rzepakowy

Ciasto z patelni - przygotowanie

Owoce umyj i podziel na mniejsze cząstki. Możesz wykorzystać jabłka, śliwki czy gruszki. Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę z cukrem pudrem.

Do powstałej masy dodawaj pojedynczo żółtka, a następnie wsyp mąkę, proszek do pieczenia i dobrze połącz. Owoce podsmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju.

Zalej masą jajeczną i smaż pod przykryciem przez ok. 15-20 minut.

Sprawdź też inne pomysły na ciasta:

Makowiec japoński

Reklama

Ciasto spod widelca

Sernik z czekoladą

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy