Sernik z czekoladą

Sernik z czekoladą to kultowe ciasto na każdą okazję - nie tylko na święta. Sprawdź nasz przepis na sernik z czekoladą, szybko przygotuj i delektuj się jego smakiem.

Sernik z czekoladą pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku
Sernik z czekoladą pieczemy w nagrzanym do 160 stopni piekarniku INTERIA.PL

Sernik z czekoladą - przygotowanie

1. Herbatniki rozgnieść, dodać rozpuszczone masło, wymieszać, aby uzyskać konsystencję mokrego piasku. Ciasteczkową masę wyłożyć na spód tortownicy (średnica 24 cm), ugnieść.

2. Zmiksować tylko do połączenia się składników twaróg, jajka, budyń waniliowy, cukier i sok wyciśnięty z cytryny (składniki powinny mieć temperaturę pokojową).

3. Piec w nagrzanym do 160 stopni piekarniku około 50 minut, wystudzić.

4. Gdy sernik wystygnie w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej rozpuścić czekoladę i udekorować nią wierzch ciasta, schłodzić w lodówce.

Sprawdź też inne pomysły na ciasta:

Zobacz również:

Sernik z czekoladą - tani przepis na pyszne ciastoInteria Kulinaria
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas