Reklama

Reklama

Odżywcza kuchnia Szymona Czerwińskiego

Jak podrasować właściwości odżywcze popularnych dań i przekąsek?

Szymon Czerwiński zdradził przepisy na potrawy bogate w składniki odżywcze. Na pierwszy ogień poszedł domowej roboty chleb z brokułami i mielonymi migdałami zamiast mąki. 

Reklama

Jeśli jesteśmy zwolennikami wędlin, warto też przygotować je własnoręcznie. Wystarczy zamarynować pierś z kurczaka lub z indyka, a następnie szczelnie zawinąć w folię spożywczą. Nie gotujemy jej a parzymy w wodzie przez około 30-40 minut.

W menu Szymona Czerwińskiego znalazły się też burgery z batatami, soczewicą, płatkami owsianymi. Do burgerów możemy upiec w piekarniku doprawione solą i oliwą frytki z batatów.

Zobacz resztę pomysłów!


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje