Ogórki faszerowane pastą twarogową
Z pysznym sosem koperkowym.
Składniki:
- ogórki świeże gruntowe - 10 średnich szt. (lub szklarniowe 2 średnie szt.)
- twaróg półtłusty - 150g
- sos koperkowy np. "Tarsmak" - 6 łyżek
- czosnek - 1 ząbek
- sól, pieprz do smaku
- pomidorki koktajlowe i zioła do dekoracji
Przygotowanie:
1. Ogórki gruntowe przekroić na pół wzdłuż, a szklarniowe w poprzek w 3-4 cm klocki. Częściowo wydrążyć z nich miąższ łyżeczką. Do twarogu dodać sos koperkowy, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać.
2. Tak powstałą pastą wypełnić wydrążone ogórki i udekorować pomidorkami koktajlowymi i ziołami.
Smacznego!