Reklama

Reklama

Ogórkowe łódeczki

Pyszna, efektowna i szybka przegryzka z serii "porządki w lodówce", w sam raz na kolację na ciepło. Zawartość łódeczek można dowolnie modyfikować, zgodnie z upodobaniami.

Składniki

  • 2 większe ogórki zielone
  • 3-4 pieczarki
  • 1/2 papryki (najlepiej czerwonej lub żółtej)
  • 1 mała cebulka
  • kilka plasterków szynki
  • ser żółty
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

1. Ogórki obieramy (najlepiej przy pomocy obieraczki), kroimy wzdłuż, nasiona i wodnisty miąższ wydrążamy łyżeczką.

2. Pieczarki, cebulę i szynkę kroimy w kosteczkę. 

3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojone składniki, smażymy chwilę często mieszając, dodajemy pokrojoną paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, smażymy kilka minut.

Reklama

4. Usmażoną zawartością patelni faszerujemy wydrążone ogórki, posypujemy serem startym na tarce. Umieszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 15 minut w temp. 180 stopni.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje