Ogórkowe łódeczki

Pyszna, efektowna i szybka przegryzka z serii "porządki w lodówce", w sam raz na kolację na ciepło. Zawartość łódeczek można dowolnie modyfikować, zgodnie z upodobaniami.

Do zapiekania najlepiej wybierać jak największe ogórki
Do zapiekania najlepiej wybierać jak największe ogórkiINTERIA.PL

1. Ogórki obieramy (najlepiej przy pomocy obieraczki), kroimy wzdłuż, nasiona i wodnisty miąższ wydrążamy łyżeczką.

2. Pieczarki, cebulę i szynkę kroimy w kosteczkę. 

3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojone składniki, smażymy chwilę często mieszając, dodajemy pokrojoną paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, smażymy kilka minut.

4. Usmażoną zawartością patelni faszerujemy wydrążone ogórki, posypujemy serem startym na tarce. Umieszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 15 minut w temp. 180 stopni.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas