Ogórkowe łódeczki
Pyszna, efektowna i szybka przegryzka z serii "porządki w lodówce", w sam raz na kolację na ciepło. Zawartość łódeczek można dowolnie modyfikować, zgodnie z upodobaniami.
![Do zapiekania najlepiej wybierać jak największe ogórki](https://i.iplsc.com/000A11JZB72O99HO-C322-F4.webp)
Do zapiekania najlepiej wybierać jak największe ogórkiINTERIA.PL
1. Ogórki obieramy (najlepiej przy pomocy obieraczki), kroimy wzdłuż, nasiona i wodnisty miąższ wydrążamy łyżeczką.
2. Pieczarki, cebulę i szynkę kroimy w kosteczkę.
3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojone składniki, smażymy chwilę często mieszając, dodajemy pokrojoną paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, smażymy kilka minut.
4. Usmażoną zawartością patelni faszerujemy wydrążone ogórki, posypujemy serem startym na tarce. Umieszczamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy 15 minut w temp. 180 stopni.