Reklama

Reklama

Oliwkowa pasta do kanapek

Nie ma się co oszukiwać. Kanapki to dla wielu osób podstawa menu. Jemy je na śniadanie, kolację, nie rzadko pogryzamy w pracy, albo pakujemy dzieciom do szkoły. Dlatego warto urozmaicić ich smak.

Prostą pastę twarogową potrafi przygotować niemal każdy. Jej smak można urozmaicić dodając do niej pokrojone w cienkie paseczki oliwki.

Taka pasta najlepiej smakuje rozsmarowana na ciemnym pieczywie lub tostach. Jej smak doskonale podkreśli położony na kromce listek cykorii. Taka kompozycja zamieni zwykłe śniadanie w mini ucztę o południowym klimacie.

Składniki:

  • Opakowanie sera feta
  • 10 czarnych oliwek bez pestek
  • 1 mała cebulka
  • Łyżka oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Reklama

Ser rozdrobnij, cebulę pokrój w kostkę. Wszystkie składniki oprócz oliwek przełóż do miski i ugniataj widelcem, aż uzyskasz jednolitą masę. Gdy otrzymasz pożądaną konsystencję, pokrój oliwki w cienkie paski i wymieszaj z pastą.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje