Omlet serowo-ziołowy

Pomysł na aromatyczne śniadanie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 4 jajka,
- czubata łyżka mąki,
- ząbek czosnku,
- po 2 gałązki natki, oregano, tymianku,
- szczypta proszku do pieczenia,
- 10 dag obeschniętego żółtego sera,
- 1/2 główki sałaty lodowej,
- 3 pomidory,
- po łyżce oliwy i octu winnego

Przygotowanie:

Białka jajek ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Ostrożnie wymieszaj z żółtkami, mąką oraz roztartym czosnkiem i posiekanymi ziołami. Masę wlej na posmarowaną tłuszczem, rozgrzaną patelnię. Posyp startym serem, przykryj i na najmniejszym ogniu podgrzewaj około 15-20 minut (aż masa się zetnie). W tym czasie poszatkuj sałatę. Pomidory pokrój na małe cząstki. Posyp sałatę. Skrop oliwą i octem. Gotowy omlet pokrój na ćwiartki, podawaj z sałatką.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas