Omlet z dżemem – śniadanie palce lizać!

Takie danie dostarczy porcji węglowodanów i białka koniecznych do porannego rozruchu.

Omlet posmaruj dżemem
Omlet posmaruj dżemem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • odrobina masła
  • dżem np. truskawkowy

Przygotowanie:

Białka oddziel od żółtek. Mąkę przesiej. Białka ubij z solą na sztywno. Ubijając, dodawaj stopniowo żółtka. Na koniec wsyp mąkę, cały czas mieszając. Na patelni rozpuść masło i wylej ubitą masę. Smaż 3–4 min. Przewróć, smaż jeszcze ok. 2 min.

Omlet posmaruj dżemem, skrop sokiem z limonki i udekoruj listkami świeżej mięty.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas