Omlet ze szpinakiem

Wiosenny omlet ze szpinakiem to świetny sposób na pożywne śniadanie. W tym wydaniu szpinak zasmakuje każdemu.

Omlet ze szpinakiem cieszy oko kolorem
Omlet ze szpinakiem cieszy oko kolorem123RF/PICSEL

Cebulę pokrój w pióra i podsmaż na patelni. Gdy zbrązowieje, dodaj szpinak, wlej szklankę wody i blanszuj mieszając około minuty.

Do miski wybij cztery jaja, dodaj mleko, mąkę i przyprawy do smaku i mieszaj na jednolitą masę.

Ciasto wylej na patelnię i smaż jak naleśnik około dwóch minut. 

Gdy omlet będzie zwarty i będzie odchodzić od dna, przerzuć go na drugą stronę.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Schabowy z mortadeliPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas