Reklama

Reklama

Omlet ze szpinakiem

Wiosenny omlet ze szpinakiem to świetny sposób na pożywne śniadanie. W tym wydaniu szpinak zasmakuje każdemu.

Cebulę pokrój w pióra i podsmaż na patelni. Gdy zbrązowieje, dodaj szpinak, wlej szklankę wody i blanszuj mieszając około minuty.

Do miski wybij cztery jaja, dodaj mleko, mąkę i przyprawy do smaku i mieszaj na jednolitą masę.

Ciasto wylej na patelnię i smaż jak naleśnik około dwóch minut. 

Gdy omlet będzie zwarty i będzie odchodzić od dna, przerzuć go na drugą stronę. 

***

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: omlet

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje