Orientalne udka na słodko-ostro

Pieczone udka
Pieczone udka123RF/PICSEL

Składniki

  • 8 podudzi kurczaka
  • kawałek świeżego imbiru (3–4 cm)
  • 1 mała cytryna
  • 4 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju
  • 3–4 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
  • 1 płaska łyżeczka
  • curry w proszku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 2 spore szczypty kminu rzymskiego
  • 2 spore szczypty suszonego rozmarynu
  • 4 łyżki sezamu

Sposób przygotowania

Panierowane kęski z kurczaka z piekarnika - jak je zrobić?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?