Reklama

Reklama

Oryginalny łosoś ze szpinakiem

Z dodatkiem żurawiny!

Składniki:

  • 4 filety z łososia (razem ok. 500-600 g)
  • 1/2 szklanki liści szpinaku
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • 2 łyżki orzechów (pekan, włoskich lub migdałów)
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • bułka tarta do obtaczania

Przygotowanie:

1. Liście szpinaku umyj i osusz. Uduś je na patelni z posiekanym czosnkiem i skórką z cytryny. Wymieszaj posiekane żurawinę, orzechy, listki bazylii i oregano. Do mieszanki dodaj szpinak.

2. Wzdłuż filetów z łososia zrób nacięcia, tworząc kieszonki do faszerowania. Umieść w nich po dwie łyżki farszu szpinakowego. Posmaruj filety musztardą i obtocz je w tartej bułce. Umieść je na papierze do pieczenia i zapiekaj w temperaturze 190 stopni C przez 20 minut.

Show

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy