Orzeźwiająca sałatka z arbuza

Pomysł na drugie śniadanie latem.

Wykorzystaj sezon na arbuzy
Wykorzystaj sezon na arbuzy123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1,5 kg słodkiego arbuza
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ogórki
  • 2-3 limonki
  • 250 g sera feta
  • 100 g czarnych oliwek bez pestek
  • pęczek świeżej mięty
  • pęczek natki pietruszki
  •  3 łyżki oliwy z oliwek
  •  świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

1. Cebulę pokrój cieniutko w półksiężyce, włóż do miseczki i zalej sokiem z limonek. Odstaw. Miąższ arbuza, ogórki i ser feta pokrój. Włóż do miseczki, dodaj oliwki oraz posiekane zioła. Dodaj cebulkę i polej różowym już sokiem z limonki.

2. Na koniec skrop sałatkę oliwą i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.

Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas