Ostra zupa rybna

Zupa z filetów rybnych.

Składniki:

Reklama

30 dag filetow rybnych (mintaj, morszczuk, panga),
1 ostra papryczka,
2 młode marchewki,
1 młody por,
1/2 pęczka dymki,
sól, pieprz,
1 cytryna,
2 łyżki masła

Przygotowanie:

Rybę rozmrozić i pokroić w kostkę. Papryczkę bardzo drobno posiekać, marchewkę i pora pokroić w juliannę, cebulę z dymki posiekać, szczypior pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pora, zalać 1 l. wody. Doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 minut. Po tym czasie dodać do wywaru warzywnego kostkę rybną i gotować na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodać do zupy papryczkę i dymkę, doprawić sokiem z cytryny i podawać.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Dowiedz się więcej na temat: zupa | ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje