Reklama

Reklama

Owocowa pianka

Ten lekki deser przygotujesz w pół godziny. Idealny, gdy najdzie cię ochota na słodkie co nieco. Smak możesz dowolnie modyfikować, używając różnych galaretek.

Czas przyrządzenia: ok. 30 min
Składniki dla: 24 porcji

Składniki

  • 1 op. galaretki truskawkowej lub poziomkowej
  • 4 białka
  • cukier puder do smaku (ok. 3/4 szklanki)
  • kilka kropli olejku różanego lub wody różanej (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

1. Galaretkę rozpuść w 1 szklance wrzątku, ostudź. Schłodzone białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dosypuj cukier puder i cały czas ubijaj.

Reklama

2. Wlej schłodzoną galaretkę, delikatnie wymieszaj. Na koniec wlej odrobinę olejku lub wody różanej.

3. Przygotuj blachę, wyłóż ją folią spożywczą. Nałóż masę, wyrównaj powierzchnię. Blachę wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem pokrój piankę w nieduże kosteczki.

Dowiedz się więcej na temat: desery

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje