Reklama

Reklama

Pachnąca rolada

Gotowa w godzinę!

Składniki:

  • 6 jajek
  • 20 dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 17 dag mąki pszennej
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 op. błyskawicznego kremu karpatkowego
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 szkl. soku jabłkowego
  • 50 ml rumu
  • pokruszone herbatniki do posypania ciasta

Przygotowanie:

1. Żółtka utrzyj z cukrami. Wsyp obie mąki połączone z proszkiem. Dodaj ubite białka, delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do podłużnej foremki wyłożonej pergaminem. Piecz 40 minut w 175°C. Krem karpatkowy przygotuj według przepisu, 1/3 kremu wymieszaj z kakao.

Reklama

2. Wystudzony biszkopt przekrój na 2 blaty. Nasącz je sokiem wymieszanym z rumem. Placki przełóż 1/2 jasnego kremu. wierzch i boki posmaruj resztą jasnego kremu. Obsyp pokruszonymi herbatnikami. Przykryj ciemniejszym kremem. Udekoruj.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje