Panga ze szparagami
Elegancko i wykwintnie.

Składniki:
- 4 filety z pangi,
Przygotowanie:
Rybę oprószyć solą i pieprzem, skropić cytryną i odstawić na 30 min. do lodówki. Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem połowy cytryny i łyżeczki cukru, schłodzić w zimnej wodzie. Ze szparagów odciąć stwardniałe końcówki i pokroić na mniejsze części. Cebulę posiekać. Na oleju z dodatkiem masła usmażyć rybę na złoty kolor po obu stronach, odstawić w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklić cebule, dodać część pokrojonych szparag, lekko przesmażyć, zalać białym winem, gotować chwilkę. Dodać śmietankę i gotować do momentu zgęstnienia, dodać siekane zioła, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Rybę podawać z przygotowanym sosem i resztą szparag. Podawać z cytryna. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.