Panga ze szparagami
Składniki: 4 filety z pangi, pęczek szparagów, 2 łyżki posiekanych ziół, 1/2 cebuli, 2 łyżki masła, 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina, kilka gałązek ziół do dekoracji, sól, pieprz, cukier, cytryna, olej do smażenia l duża śmietana.
Szparagi oczyść i pokrój. Następnie ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem połowy cytryny i łyżeczki cukru.
Na oleju z dodatkiem masła usmaż rybę na złoty kolor, odstaw w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj część szparagów. Całość przesmaż, zalej białym winem i zagotuj. Dodaj śmietanę i gotuj aż zgęstnieje. Wsyp zioła, doprowadź do wrzenia.
Rybę podawaj z przygotowanym sosem i resztą szparagów.