Panierowane skrzydełka

Z sosem czosnkowym.

Panierowane skrzydełka z sosem
Panierowane skrzydełka z sosemmateriały prasowe

Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka
  • mąka pszenna
  • mąka kukurydziana
  • papryka słodka
  • jajko
  • olej
  • sól i pieprz
  • sos czosnkowy np. Tarsmak

Przygotowanie:

1. Podzielić oczyszczone skrzydełka na dwie części. Oprószyć pieprzem, solą oraz papryką. Obtoczyć skrzydełka w jajku, a następnie w mieszaninie mąki pszennej i kukurydzianej.

2. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem usmażyć na głębokim tłuszczu do zarumienienia. Polać sosem czosnkowym.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas