Reklama

Reklama

Pao de deus i inne pyszności portugalskiej kuchni

Kuchnia portugalska jest w naszym kraju wciąż mało znana i niedoceniana. A szkoda, bo jest nie tylko jedną z najzdrowszych, ale też cechuje ją łatwość przyrządzania i niepowtarzalny smak.

W kuchni "Dzień Doby TVN" Bartek Kieżun, bloger i autor książki "Portugalia do zjedzenia", udowadniał, że portugalska kuchnia może być smaczna. Na początek przygotował śniadaniowe bułeczki pao de deus - tradycyjnie przygotowywane w okolicy 1 listopada. W jego menu znalazły się również: pasta z sardynek, portugalska pomidorowa z kolendrą i ziemniakami oraz zapiekanka z ośmiornicy. Obejrzyj poniższy materiał i wprowadź portugalskie smaki do swojej kuchni.

x-news/INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje