Papryka faszerowana różnościami

Szybkie i sycące danie

Papryki faszerowane
Papryki faszerowane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Umyte papryki przekrój wzdłuż, usuń z nich gniazda nasienne. Rodzynki namocz w ciepłej wodzie. Cebulki dymki pokrój w krążki, szczypior drobno posiekaj. Filet pokrój w grubszą kostkę, oprósz przyprawą do kurczaka, usmaż na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Szpinak dokładnie umyj i odsącz z wody na sicie. Mocno go odciśnij lub osusz papierem. 

2. W rondlu rozgrzej tłuszcz, zeszklij cebulkę. Dodaj szpinak, czosnek, rodzynki. Podgrzewaj, mieszając. Gdy szpinak zmięknie, dodaj kapary, skrop octem i wymieszaj z pokrojonym serem feta i kurczakiem. Połówki papryki wypełnij farszem, posyp szczypiorkiem.

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas