Reklama

Reklama

Paprykowe łódeczki

Smaczny i pożywny obiad.

Składniki

  • po 3 papryki czerwone i żółte 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 15 dag fety
  • 1 i 1/2 szkl. kaszki kuskus
  • 2 szkl. bulionu warzywnego
  • 1/2 pęczka natki
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 6 suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano

Sposób przygotowania

Bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Zamieszaj, odstaw pod przykryciem na 10-15 minut, by kaszka spęczniała. Papryki przekrój wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami, 1 paprykę żółtą i 1 czerwoną pokrój w kosteczkę. Pozostałe połówki papryk odłóż na bok. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojoną paprykę oraz czosnek. Smaż 2-3 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia. Pomidory suszone grubo posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki. Ser drobniutko pokrusz. Spęczniały kuskus przemieszaj widelcem. Dodaj do niego podsmażone papryki z czosnkiem oraz pomidory, oliwki i fetę. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym oregano. Farsz dobrze wymieszaj. Nałóż do pozostałych połówek papryk. Posyp posiekaną natką. 

Reklama

Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje