Paprykowe łódeczki
Smaczny i pożywny obiad.
Sposób przygotowania
Bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Zamieszaj, odstaw pod przykryciem na 10-15 minut, by kaszka spęczniała. Papryki przekrój wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami, 1 paprykę żółtą i 1 czerwoną pokrój w kosteczkę. Pozostałe połówki papryk odłóż na bok. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojoną paprykę oraz czosnek. Smaż 2-3 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia. Pomidory suszone grubo posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki. Ser drobniutko pokrusz. Spęczniały kuskus przemieszaj widelcem. Dodaj do niego podsmażone papryki z czosnkiem oraz pomidory, oliwki i fetę. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym oregano. Farsz dobrze wymieszaj. Nałóż do pozostałych połówek papryk. Posyp posiekaną natką.