Paprykowe łódeczki
Smaczny i pożywny obiad.

Składniki
- po 3 papryki czerwone i żółte 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 15 dag fety
- 1 i 1/2 szkl. kaszki kuskus
- 2 szkl. bulionu warzywnego
- 1/2 pęczka natki
- 4 łyżki czarnych oliwek
- 6 suszonych pomidorów
- sól
- pieprz
- suszone oregano
Sposób przygotowania
Bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Zamieszaj, odstaw pod przykryciem na 10-15 minut, by kaszka spęczniała. Papryki przekrój wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami, 1 paprykę żółtą i 1 czerwoną pokrój w kosteczkę. Pozostałe połówki papryk odłóż na bok. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojoną paprykę oraz czosnek. Smaż 2-3 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia. Pomidory suszone grubo posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki. Ser drobniutko pokrusz. Spęczniały kuskus przemieszaj widelcem. Dodaj do niego podsmażone papryki z czosnkiem oraz pomidory, oliwki i fetę. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym oregano. Farsz dobrze wymieszaj. Nałóż do pozostałych połówek papryk. Posyp posiekaną natką.