Paprykowe łódeczki

Smaczny i pożywny obiad.

Nadziewane papryki
Nadziewane papryki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Zamieszaj, odstaw pod przykryciem na 10-15 minut, by kaszka spęczniała. Papryki przekrój wzdłuż na pół, usuń środki z pestkami, 1 paprykę żółtą i 1 czerwoną pokrój w kosteczkę. Pozostałe połówki papryk odłóż na bok. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojoną paprykę oraz czosnek. Smaż 2-3 minuty, mieszając. Zdejmij z ognia. Pomidory suszone grubo posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki. Ser drobniutko pokrusz. Spęczniały kuskus przemieszaj widelcem. Dodaj do niego podsmażone papryki z czosnkiem oraz pomidory, oliwki i fetę. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym oregano. Farsz dobrze wymieszaj. Nałóż do pozostałych połówek papryk. Posyp posiekaną natką.

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas