Pascha kandyzowana

Przepis na wielkanocną paschę

Składniki:

  • 1 kg tłustego twarogu
  • 12 dag masła
  • 30 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 6 żółtek
  • 40 dag posiekanych bakalii i owoców kandyzowanych
  • szklanka śmietany 12-proc. 

Reklama

Przygotowanie:
Żółtka utrzyj z cukrami. Śmietanę zagotuj. Dodaj masę żółtkową, podgrzewaj (nie gotuj!) 3 min. Ostudź. Dodaj masło, dwukrotnie zmielony twaróg, połącz. Wsyp bakalie, wymieszaj. Masą napełnij formę (najlepiej wyłożoną gazą). Obciąż, chłodź przez noc.

Dowiedz się więcej na temat: przepis

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje