Pasta fasolowa curry z pieczoną marchewką

Pasta fasolowa curry z pieczoną marchewką
Pasta fasolowa curry z pieczoną marchewką materiały prasowe

Składniki

  • 2 marchewki lub 200 g dyni hokkaido (w sezonie)
  • oliwa do skropienia
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 łyżka tahiny
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki curry
  • 4 łyżki oleju lnianego lub wody
  • sól do smaku

- dodatkowe:

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • ½ puszki kukurydzy
  • ½ puszki ciecierzycy
  • 2 łyżki majonezu na wodzie z ciecierzycy
8 porcji

Sposób przygotowania:

Okładka książki "Wege energia. Moc i siła z roślin"
Okładka książki "Wege energia. Moc i siła z roślin"materiały prasowe