Reklama

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Pyszny i pożywny dodatek do chleba.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 – 3 większe korniszony
  • pół cebuli drobno posiekanej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Tuńczyka odcedzić i przełożyć do miski. Następnie rozdrobnić widelcem na drobne cząstki.  Dodać jajka starte na tarce, ogórki pokroić w drobną kostkę i dodać do pasty razem z cebulką. 

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez, jogurt i musztardę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy