Pasta z jajek i z suszonych pomidorów

Na śniadanie jak znalazł!

Kanapki z pastą jajeczną
Kanapki z pastą jajeczną123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudzone pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce i dodaj do jajek. Połącz z majonezem i śmietaną. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany szczypiorek. Ziarna słonecznika upraż na patelni. Przełóż do blendera. Dodaj suszone pomidory odsączone z zalewy, czosnek i przyprawy. Całość zmiksuj na gładką masę. 

2. Podgrzane pieczywo tostowe posmaruj pastą jajeczną, przykryj szynką, a następnie wyłóż pastę z pomidorów. Posyp posiekaną bazylią. Przykryj drugą kromką pieczywa. Możesz ją najpierw podgrzać w tosterze.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas