Pasta z makreli
Z dodatkiem jajek i ogórków kiszonych. Idealna do pieczywa.

Składniki
- średnia wędzona makrela
- 3 jajka
- łyżka musztardy
- łyżka masła
- 25 dag twarożku
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1/2 cebuli
- chleb razowy
- kilka gałązek świeżego koperku
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Jajka ugotuj na twardo. Makrelę obierz ze skóry i dokładnie wyczyść mięso z ości. Część włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Dodaj masło, serek, ugotowane jajka i odrobinę musztardy. 2. Całość ponownie lekko zmiksuj na najmniejszych obrotach. Przełóż pastę do miski. Ogórki kiszone obierz ze skóry i posiekaj w drobną kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj. Oba składniki dodaj do pasty i delikatnie wymieszaj. 3. Dodaj rozdrobnione kawał- ki ryby. Pastę podawaj na pieczywie. Posyp koperkiem.