Pasta z makreli

Z dodatkiem jajek i ogórków kiszonych. Idealna do pieczywa.

Kanapki z pastą rybną
Kanapki z pastą rybną123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo. Makrelę obierz ze skóry i dokładnie wyczyść mięso z ości. Część włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Dodaj masło, serek, ugotowane jajka i odrobinę musztardy. 

2. Całość ponownie lekko zmiksuj na najmniejszych obrotach. Przełóż pastę do miski. Ogórki kiszone obierz ze skóry i posiekaj w drobną kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj. Oba składniki dodaj do pasty i delikatnie wymieszaj. 

3. Dodaj rozdrobnione kawał- ki ryby. Pastę podawaj na pieczywie. Posyp koperkiem.

Kanapkowa pasta z makreli - jak ją zrobić?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas