Pasta z makreli

Dlaczego warto wprowadzić tę rybę do jadłospisu? Makrela jest źródłem pełnowartościowego białka. Zawiera aminokwasy egzogenne, w tym leucynę, izoleucynę i lizynę. Jako tłusta ryba, obfituje w wielonienasycone kwasy omega-3 oraz witaminę D.

Możesz też dodać do niej kukurydzę i kiszonego ogórka
Możesz też dodać do niej kukurydzę i kiszonego ogórka123RF/PICSEL

Mięso makreli, starannie oczyszczone z ości i oddzielone od skóry, wrzucamy do blendera. Dodajemy czosnek, pomidory (po odlaniu oleju), sok z cytryny i zielone listki. Po zblendowaniu na jednolitą pastę jest doskonałym dodatkiem do pieczywa.

Przepis na makrelę pod beszamelemInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas