Paszteciki nadziewane grzybami i orzechami włoskimi

Idealny dodatek do barszczu czerwonego!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Na blacie rozkładamy gotowe ciasto francuskie. Podgrzybki po rozmrożeniu kroimy w drobną kostkę i podsmażamy razem z cebulą na maśle. Do podgrzybków dodajemy posiekane orzechy oraz natkę pietruszki. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem. Następnie na blacie rozkładamy ciasto francuskie. Przekładamy na nie farsz i całość zwijamy w rulon. Gotowy rulon kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie paszteciki przed włożeniem do piekarnika smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut, aż ciasto się zarumieni. 

Najlepszy barszcz czerwony - nie tylko na święta!Interia Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas