Reklama

Reklama

Paszteciki z szynką i serem pleśniowym

Pyszne i łatwe danie. Świetnie sprawdzi się zarówno na obiad jak i kolacje

Składniki

  • opakowanie ciasta filo
  • 5 dag obranych orzechów włoskich
  • 3-4 plasterki szynki
  • 20 dag sera pleśniowego
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • zielona sałata
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Orzechy upraż, posiekaj. Rozdrobnij widelcem ser pleśniowy. Dodaj orzechy, natkę i szynkę. Rozwiń ciasto. Posmaruj je rozpuszczonym masłem. 

2. Podziel ciasto na równe kawałki, na każdy nakładaj farsz i składaj po skosie. Następnie gotowe trójkąty ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie posmaruj krokiety rozpuszczonym masłem. 

3. Piecz je przez 10 minut w temp. 200°C. Podawaj na gorąco, na liściach sałaty. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje