Paszteciki z szynką i serem pleśniowym
Pyszne i łatwe danie. Świetnie sprawdzi się zarówno na obiad jak i kolacje

Składniki
- opakowanie ciasta filo
- 5 dag obranych orzechów włoskich
- 3-4 plasterki szynki
- 20 dag sera pleśniowego
- natka pietruszki
- 2 łyżki masła
- zielona sałata
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
1. Orzechy upraż, posiekaj. Rozdrobnij widelcem ser pleśniowy. Dodaj orzechy, natkę i szynkę. Rozwiń ciasto. Posmaruj je rozpuszczonym masłem. 2. Podziel ciasto na równe kawałki, na każdy nakładaj farsz i składaj po skosie. Następnie gotowe trójkąty ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie posmaruj krokiety rozpuszczonym masłem. 3. Piecz je przez 10 minut w temp. 200°C. Podawaj na gorąco, na liściach sałaty.