Paszteciki z szynką i serem pleśniowym

Pyszne i łatwe danie. Świetnie sprawdzi się zarówno na obiad jak i kolacje

Paszteciki z szynką
Paszteciki z szynką123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Orzechy upraż, posiekaj. Rozdrobnij widelcem ser pleśniowy. Dodaj orzechy, natkę i szynkę. Rozwiń ciasto. Posmaruj je rozpuszczonym masłem. 

2. Podziel ciasto na równe kawałki, na każdy nakładaj farsz i składaj po skosie. Następnie gotowe trójkąty ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie posmaruj krokiety rozpuszczonym masłem. 

3. Piecz je przez 10 minut w temp. 200°C. Podawaj na gorąco, na liściach sałaty.

Ekspresowy przepis na pasztecikiInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas