Pasztet z łososia i dorsza

Dla miłośników dań rybnych. Idealny do pieczywa!

Pasztet z łososia
Pasztet z łososia123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Oczyszczone z ości ryby gotuj 15 minut na parze. Kajzerkę namocz. 3/4 gotowanej ryby zmiel. Dodaj jajka, śmietanę, odciśniętą kajzerkę, bułkę tartą, pokrojoną cebulę, koperek, łyżkę masła, sól, pieprz i sok z cytryny. Wyrób. 

2. Połowę masy wyłóż w formie wysmarowanej resztą masła. Na niej ułóż pozostałą rybę i przykryj drugą częścią masy. Piecz 50 minut w temp. 180 st. C. Pasztet podawaj wystudzony i owinięty plastrami wędzonego łososia.

Przepis na pasztet warzywnyInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas