Pasztet z oliwkami i grzybkami

Chleb namocz w mleku, odciśnij.

Pasztet z oliwkami i grzybkami
Pasztet z oliwkami i grzybkamiPicsel123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

  • 1 kg czerstwego chleba razowego
  • litr mleka
  • pół szklanki mąki
  • 3/4 szklanki oleju
  • 40 dag oliwek
  • 40 dag grzybków marynowanych
  • 4 cebule
  • 4 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • majeranek
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz czerwony
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Chleb namocz w mleku, odciśnij. Cebule pokrój w piórka, podsmaż na oleju. Chleb, oliwki, grzybki, cebulę zmiel dwukrotnie. Dodaj do masy mąkę, jajka, olej, przyprawy. Wyrób.

2. Tortownicę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą. Włóż masę. Piecz godzinę w temp. 180°C.

Klopsiki z indyka w sosie koperkowym TV Interia
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas