Pasztet z wątróbki w herbatnikach? Przepis Ewy Wachowicz przekona wszystkich
Wątróbka może też stanowić podstawę pasztetu. Taki nietypowy, bo w herbatnikach, z pewnością przekona do siebie tych, którzy nie przepadają za tym produktem. Poniższy przepis to smaczna i oryginalna przystawka.
Przygotowanie:
- Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.
- Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.
- Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.
- Przed podaniem udekorować świeżym oregano.
Zobacz również: Kolacja bez chleba? Ewa Wachowicz serwuje taką zapiekankę