Składniki na 4 porcje: - 2 średniej wielkości cebule, - 4-5 ząbków czosnku, - 1 kiełbasa Chorizo, - 1 kg ziemniaków, - 6 łyżek oliwy z oliwek, - 1/2 litra bulionu (instant), - 2-3 łodyżki zielonej pietruszki, - pieprz Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w słupki. Chorizo pokroić na małe kawałki. Ziemniaki umyć, obrać pokroić w duże kawałki. 4 łyżki oliwy z oliwek rozgrzać w rondlu. Chorizo, czosnek i cebulę obsmażyć na mocnym ogniu, cały czas mieszając.,Dodać ziemniaki i 2 łyżki oliwy, krótko przesmażyć i zalać bulionem. Zagotować i gotować kolejne 25 minut na średnim ogniu. Pietruszkę umyć, pokroić. Gotowe ziemniaki doprawić pieprzem i posypać pietruszką. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2260 kJ/540 kcal Wakacje dla miłośników hiszpańskich smakołyków!