Patelnia pełna smaków

Udka z warzywami
Udka z warzywami123RF/PICSEL

Składniki

  • 6 -8 podudzi lub 3-4 udka
  • 5-6 małych ziemniaków
  • 12-15 kolorowych pomidorków,
  • najlepiej na gałązkach
  • 3-4 plasterki limonki
  • natka pietruszki do dekoracji
  • olej

- marynata

  • 6-7 gałązek
  • świeżego rozmarynu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki miodu, np. gryczanego
  • 1 łyżka nasion gorczycy
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • czarny pieprz (najlepiej świeżo mielony)
3-4 porcji

Sposób przygotowania

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?