Pesto z liści rzodkiewki

Aktualizacja

Pesto z liści rzodkiewki to idealny pomysł w twojej kuchni. Pozwala użyć łatwo dostępnych składników, które prawdopodobnie masz już w swojej lodówce. Pesto z liści rzodkiewki jest szybkim i zdrowym daniem.

Pesto z liści rzodkiewki o intensywnym, oryginalnym smaku
Pesto z liści rzodkiewki o intensywnym, oryginalnym smaku123RF/PICSEL

Składniki

  • pęczek rzodkiewki (zielona część)
  • garść dowolnych orzechów lub pestek słonecznika
  • tarty parmezan
  • 2-3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz
10 min

Pesto z liści rzodkiewki - przygotowanie

Liście rzodkiewki opłukać, posiekać na drobno.

Czosnek przepuścić przez praskę, orzechy utłuc na drobno np. tłuczkiem do mięsa. 

Połączyć wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem, oprószyć parmezanem, dolać oliwę i zmiksować.

Najlepiej smakuje zmieszane z makaronem lub na świeżym chlebie.

Sprawdź też inne przepisy:

Tarta z budyniem
Zobacz także:

"Ewa gotuje": Majonezy smakowePolsat
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?