Pesto z liści rzodkiewki
Aktualizacja
Pesto z liści rzodkiewki to idealny pomysł w twojej kuchni. Pozwala użyć łatwo dostępnych składników, które prawdopodobnie masz już w swojej lodówce. Pesto z liści rzodkiewki jest szybkim i zdrowym daniem.

Składniki
- pęczek rzodkiewki (zielona część)
- garść dowolnych orzechów lub pestek słonecznika
- tarty parmezan
- 2-3 ząbki czosnku
- oliwa
- sól, pieprz
10 min
Pesto z liści rzodkiewki - przygotowanie
Liście rzodkiewki opłukać, posiekać na drobno.
Czosnek przepuścić przez praskę, orzechy utłuc na drobno np. tłuczkiem do mięsa.
Połączyć wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem, oprószyć parmezanem, dolać oliwę i zmiksować.
Najlepiej smakuje zmieszane z makaronem lub na świeżym chlebie.
Sprawdź też inne przepisy:
Tarta z budyniem
Zobacz także: