Piankowa uczta bez pieczenia

Ciasto z polewą czekoladową
Ciasto z polewą czekoladową123RF/PICSEL

Składniki

  • 35 dag ciasteczek owsianych
  • 3 łyżki posiekanych migdałów
  • 3–4 łyżki masła

- pianka

  • 20 dag białych pianek typu marshmallow
  • 130 ml mleka
  • 130 ml syropu miętowego lub 100 ml likieru miętowego
  • 400 ml śmietanki kremówki 36%

- polewa

  • 10 dag gorzkiej czekolady
  • 10 dag pastylek miętowych w czekoladzie
  • 20 dag śmietanki kremówki
  • 1 łyżka prawdziwego kakao

Sposób przygotowania

Czekoladowy deser z chia - wyborne domowe piankiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?