Pide - turecki fast food

Kuchnia turecka słynie z ciekawych połączeń smaków
Kuchnia turecka słynie z ciekawych połączeń smaków123RF/PICSEL

Składniki

  • 400 g mąki pszennej
  • 15 g świeżych drożdży
  • 1 jajko + 1 do smarowania
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do smażenia cebuli i czosnku do farszu
  • 1/2 szklanki ciepłej przegotowanej wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego
  • 2-3 kulki mozzarelli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebulka
  • salami lub inna wędlina
  • opcjonalnie: ulubiona zielenina, jajka, granulowana cebula
4
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?