Reklama

Reklama

Pieczarki w pomidorach

Smażone pieczarki w pomidorowym sosie.

Składniki na 6 słoików:

Reklama

- 3 kilogramy pieczarek,
Zalewa:
- 1 szklanka oliwy,
- 7 łyżek cukru,
- 4 duże cebule,
- 1 łyżka Vegety,
- 1 łyżka soli, olej do smażenia,
- 1 słoik przecieru pomidorowego,
- 2 litry wody,
- 1 szklanka octu,
- kilka listków laurowych, ziele angielskie, pieprz mielony,

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, oczyścić, odkroić kapelusze od nóżek. Jeśli grzyby są duże, kapelusze przekroić na pół. Cebule obrać, pokroić w piórka. Pieczarki z cebulą usmażyć na rozgrzanym oleju, posypać solą i pieprzem. Włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą. Słoiki ustawić do góry dnem na ok. 2 godz.

Czas przygotowania 50 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pieczarki | grzyby | pomidory | przetwory

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje