Pieczeń czosnkowa z piwną nutą

Boczek w plastrach
Boczek w plastrachTina

Składniki

  • 2 i 1/2 kg surowego chudego boczku (ze skórką)
  • 1 szkl. jasnego piwa
  • 1 mała główka czosnku
  • 2 listki laurowe
  • 1 i 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu
  • 2-3 gałązki ziół
  • sok wyciśnięty z połowy pomarańczy

Sposób przygotowania

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?