Reklama

Reklama

Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

Idealny pomysł na wystawny obiad

Składniki

  • 70 dag mięsa mielonego z indyka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • jajko
  • mała włoska kapusta
  • por
  • olej
  • cebula cukrowa
  • posiekany koperek
  • posiekana natka pietruszki
  • majeranek
  • słodka czerwona papryka
  • łyżka masła klarowanego
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso wymieszaj z bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Folię spożywczą nasmaruj olejem, rozłóż mięso, uformuj prostokąt, przykryj folią wysmarowaną olejem. Wstaw do lodówki. 

2. Na maśle klarowanym zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj poszatkowaną kapustę, pora, koperek i natkę pietruszki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś całość, aż zmięknie. 

3. Zdejmij folię, wyłóż farsz, zwiń. Włóż do lodówki jeszcze na 30 minut. Roladę włóż na mocno rozgrzany olej, obsmaż. Ostrożnie zsuń do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Podawaj posypane podsmażonymi płatkami czosnku.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje