Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

Idealny pomysł na wystawny obiad

Pieczeń z ziemniakami
Pieczeń z ziemniakami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mięso wymieszaj z bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Folię spożywczą nasmaruj olejem, rozłóż mięso, uformuj prostokąt, przykryj folią wysmarowaną olejem. Wstaw do lodówki. 

2. Na maśle klarowanym zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj poszatkowaną kapustę, pora, koperek i natkę pietruszki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Duś całość, aż zmięknie. 

3. Zdejmij folię, wyłóż farsz, zwiń. Włóż do lodówki jeszcze na 30 minut. Roladę włóż na mocno rozgrzany olej, obsmaż. Ostrożnie zsuń do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st. C. Podawaj posypane podsmażonymi płatkami czosnku.

Jak zrobić pieczeń rzymską?Interia Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas