Pieczeń z papryką

Idealna na obiad w rodzinnym gronie

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Papryki oczyść, opłucz, miąższ potnij w paseczki. Przelej je na sitku wrzącą wodą i dokładnie osącz.
2. Dymki oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle. Mięso przełóż do miseczki, dodaj dymki. Wbij jajka. Wsyp tartą bułkę, dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę przypraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
3. Foremkę keksową posmaruj olejem. Warstwami ułóż w niej mięsną masę i paski papryki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.180 st. Piecz 1 godzinę.

Przepis na faszerowaną paprykęInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas