Reklama

Reklama

Pieczona młoda kapusta

Świetny patent, gdy niespodziewanie wpadają do ciebie znajomi, którzy nie jedzą mięsa. Kapusta pieczona w sosie z dodatkiem sera zasmakuje każdemu.

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • ocet balsamiczny
  • miód
  • ser żółty

Kapustę krój w grube plastry jak bochenek chleba.

Wymieszaj olej, ocet i przyprawy. Ser zetrzyj na drobnej tarce.

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, na silikonowej podkładce lub papierze ułóż kawałki kapusty i każdy polej przygotowanym wcześniej sosem. U góry posyp żółtym serem. Zapiekaj kwadrans.

***

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: młoda kapusta

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje