Pieczone jabłka

Pieczone jabłka z cynamonem, miodem i orzechami pachną niesamowicie, a smakują jeszcze lepiej! Są banalne i szybkie do przygotowania. Taki deser zasmakuje nawet dzieciom.

Pieczone jabłka
Pieczone jabłka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Jabłka umyj, osusz, pozostaw ze skórką. Wydrąż ostrożnie gniazda nasienne. Do każdego jabłka włóż po łyżeczce masła, miodu i cukru trzcinowego. Wsyp po szczypcie cynamonu, nałóż połowę posiekanych orzechów włoskich. Przykryj serkiem ricotta. 

2. Jabłka ułóż w naczyniu żaroodpornym, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C. Piecz 20-30 minut. Posyp resztą orzechów włoskich oraz cukrem pudrem.


Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas