Pieczone jabłka
Pieczone jabłka z cynamonem, miodem i orzechami pachną niesamowicie, a smakują jeszcze lepiej! Są banalne i szybkie do przygotowania. Taki deser zasmakuje nawet dzieciom.

Składniki
- 6 jabłek
- po 6 łyżeczek masła, miodu i cukru trzcinowego
- 5 dag posiekanych orzechów włoskich
- 10 dag sera ricotta
- cynamon
- cukier puder do posypania
6 porcji
Sposób przygotowania:
1. Jabłka umyj, osusz, pozostaw ze skórką. Wydrąż ostrożnie gniazda nasienne. Do każdego jabłka włóż po łyżeczce masła, miodu i cukru trzcinowego. Wsyp po szczypcie cynamonu, nałóż połowę posiekanych orzechów włoskich. Przykryj serkiem ricotta. 2. Jabłka ułóż w naczyniu żaroodpornym, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170°C. Piecz 20-30 minut. Posyp resztą orzechów włoskich oraz cukrem pudrem.