Pieczone pierogi ze szpinakiem

Pierogi ze szpinakiem
Pierogi ze szpinakiemmateriały prasowe

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g sera owczego (typu feta lub mizithra), pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 150 g kefiru
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 2 jajka, w tym 1 jajko roztrzepane, do posmarowania pierogów
  • 330 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?