Reklama

Reklama

Pieczone smakołyki

Ugrillowane będą smakować wyśmienicie!

Grillowany camembert na cienkich plastrach cukinii

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 2 porcji

Składniki

  • 2 serki camembert
  • cukinia
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • świeże zioła: oregano, bazylia, rozmaryn
  • posiekany czosnek (3-4 ząbki)

Sposób przygotowania

1. Sparz wrzątkiem cukinię i za pomocą obieraczki potnij ją na długie, cienkie wstążki. Ułóż na talerzu, posól i poczekaj, żeby wypuściła wodę. Osusz ręcznikiem papierowym. 

2. Z oliwy i soku z cytryny przygotuj lekki dressing. 

3. Na kawałkach folii aluminiowej ułóż osobno camemberty. Na środek każdego ułóż szczyptę posiekanego czosnku, polej łyżeczką oliwy. Zawiń folię. 

4. Układaj zawinięte serki na rozgrzanym ruszcie i grilluj ok. 10 minut. Osobno zgrilluj plastry cukinii (krótko, ok. 2 minut). 

5. Na talerzach ułóż plastry cukinii, skrop przygotowanym dressingiem, posól po wierzchu i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Na wierzchu ułóż zgrillowany camembert. Posyp listkami świeżych ziół. Dodaj pokrojone na ćwiartki pomidorki. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje