Pieczone smakołyki

Grillowany camembert
Grillowany camembert123RF/PICSEL

Grillowany camembert na cienkich plastrach cukinii

Składniki

  • 2 serki camembert
  • cukinia
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • świeże zioła: oregano, bazylia, rozmaryn
  • posiekany czosnek (3-4 ząbki)
2 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na rosyjskie smażone placuszki seroweInteria KulinariaInteria Kulinaria
Szaszłyki drobiowe
Szaszłyki drobiowe123RF/PICSEL

Drobiowe szaszłyki z dressingiem z zielonych oliwek

Składniki

  • 4 filety z kurczaka (ok. 800 g)
  • 3 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano
  • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 1/4 szklanki oliwy
  • kawałki cytryny

- na dressing

  • 1/2 szklanki zielonych oliwek bez pestek
  • 2 łyżeczki świeżego oregano
  • 1/3 szklanki oliwy
4 porcji

Sposób przygotowania

Grillowane kanapki
Grillowane kanapki123RF/PICSEL

Grillowane kanapki z pieczonym jabłkiem z cynamonem i miodem

Składniki

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 4 jabłka
  • masło
  • cynamon
  • miód
4 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić tosty francuskie z serem i szynką?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Feta z papryką
Feta z papryką123RF/PICSEL

Grillowana feta z bananową papryką

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 4 bananowe papryki
  • 400 g fety
  • pół szklanki oliwek (czarnych i zielonych)
  • 2 łyżki skórki startej z cytryny
  • 4 gałązki świeżego oregano
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, świeżo zmielony pieprz
4 porcji

Sposób przygotowania

Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?